torsdag 4. januar 2007

Et lite kved om dette med korrupte barnesinn!

Mine damer og herrer. Deres bloggvert Daniel har nettopp funnet ut hvorfor barn korruptes. Og vit dette... det er IKKE på grunn av forferdelige filmer eller dataspill... dette er noe mye mer dystert og skummelt: nemlig barneleker!

Her forleden jobbet jeg på en barnehage i sammenheng med Adecco (et vikarbyrå) og jeg kom over en haug med barn som lekte "Alle mine duer kom frem". For dere der ute som har levd under en stein et par hundre år, her er en kjapp forklaring:

En hel haug barn står på en side. I midten er det en rev, og på den andre siden står duemor.
Duemor roper "Alle mine duer, kom hjem"
Duebarna roper "Vi tør ikke, for reven tar oss"
Duemor roper "Kom allikevel"
og barna løper, og reven tar noen av dem. Den som reven tar blir da rever i neste runde.
For det første er leken nesten helt poengløs, for man vet at alle de stakkars små duene vil bli revet i filler "bare på lek" før leken er ferdig. For det andre er det en ting jeg har avslørt. Duemor lider av den såkalte "Münchausen by proxy" syndromet. Altså en personlighetsforstyrrelse når en voksen person bevisst volder skade til et ungt barn (eller på seg selv) for selv å få oppmerksomhet.
Altså har vi allerede en lek, som for våre barn som er lettpåvirkelige og har latent vold innfødt, ikke kan være annet enn ren bensin for ilden.
En annen lek som ikke oppfordrer til annet enn skade og elendighet er denne her "Sorte gryte" leken... du vet... den der som går omtrent "dumdumdumdumdumdum... skal i den sorte gryte", hvor to i barnehagepersonellet slår ring rundt en stakkars liten en, som allerede har rukket å bli passe forstyrra av Dueleken. Tenk å fantasere seg noe sånt som at man skal kokes i en sort gryte. Kanskje man ikke skjønner alvoret der... men det kommer.

En natt hadde jeg sett en småskummel film på tv, jeg ble ikke direkte livredd, men du vet... en sånn følelse man har av å se skumle filmer (som ikke har noe med hverken gryter eller koking av mennesker å gjøre, forøvrig). Jeg drømte at jeg lå i en svart kokende gryte, mens mine barnehagetanter og onkler løper rundt meg i en indianerdans, mens de kvesser de skarpe tennene sine med tåneglene mine. Jeg våkna opp og løp inn til mamma, og gråt og gråt og var så lei meg.
Mamma trøster meg. Det er god trøst til hun sier "Jeg tenker vi slutter å se sånne skumle filmer, jeg"
Hva?
HVA??
Vattaføkk?
Jeg drømte da ikke om et fakkings småskummelt spøkelse som innimellom sier "bø!" til folk på en T-Bane. Jeg drømte at barnehagepersonalet kokte meg i en svær svart gryte... Men ser min mor logikken? Nei, selvsagt ikke... hun klarer ikke å koble det lenger bakover enn nærmeste skumle film.
Jeg ser en skummel film om et skjelett med fire bein... jeg våkner opp med mareritt og løper inn til mamma igjen... mamma sier "Ja, der ser du... du tåler ikke sånne skumle filmer"
HVA?? Jeg drømte da ikke om noe fakkings skummelt skjelett med fire bein... jeg drømte at jeg sto på en side av en fotballbane med femti voldteksmenn med en forkjærlighet for unge gutter i midten, samtidig som du står på den andre siden og roper "Alle min småbarn kom hjem!"
"Jeg tør ikke... for voldtektsmennene tar meg!"
"Kom allikevel!"
Underbevisstheten hadde heldigvis vett nok til å våkne opp før drømmen fikk et uheldig utfall... men jeg frykter at hvis barna blir tatt av reven mange nok ganger, vil de ikke være like heldige.

Altså... la barna deres spille Grand Theft Auto... Blod and Gore Master 2000 KillXtreme Edition. La dem spille Undead Ninja Samurai Warriors from outer space (With a big nasty and goreenducing ramboknife) så mye de bare vil. Det er barnelekene som vil gjøre dem til gærne massemordere allikevel!

PS: Innenfor dette innleggets praktisitet så hadde jeg drømmene i 7-8 års alder!

4 kommentarer:

Anonym sa...

BRILLIANT!

Ane sa...

*glise brett* viste det var noe galt med de "uskyldige" bernelekene...

Tobias sa...

Fantastisk :)
Utrolig morsomt skrevet daniel.

Kom ikke så godt frem når du hadde hatt disse marerittene. Var det nylig? ;)

Ha en fantastisk nytt år!

Anonym sa...

Genialt skrevet! har aldri tenkt på det slik før.. Du har så rett ^^

btw så tviler jeg på at du var 7 år den gangen..hoho ;)

Camilla =)