søndag 3. desember 2006

Mitt brev til EMI Records

EMI Records er platekompaniet til Morten Abel og de skyldige for den stygge kopisperren som gjør at jeg ikke kan høre på Morten Abel. Trist og dritt, spør du meg, så jeg bestemte meg for å skrive en mail til EMI Records:

Kjære EMI Records
Jeg er en gutt på 18 år. Som mange på min alder har jeg en liten dingseboms som nesten konstant følger meg overalt. Dette er en mp3-spiller! mp3-spillerenes hovedfunksjon er, som dere sikkert vet, å gi brukeren mulighet til å ha en stor haug av musikk på et relativt lite område. Denne bruker jeg stort sett i alle situasjoner, byturer alene, når jeg kjører moped, når jeg slapper av på stranda; det er strengt tatt svært få steder man faktisk kan bruke en mp3 spiller. Det er en revolusjonerende dings for musikkindustrien, skal jeg si dere!
Nå, grunnen til at jeg sender en mail til dere er fordi jeg kjøpte den nye cd-en av Morten Abel. Morten Abel er en artist jeg holder svært høy respekt til. Han har flotte tekster og god musikk, og dere har sikkert hatt en liten finger med i spillet på begge, så jeg takker dere for det. Men tilbake til situasjonen. Jeg kjøpte cd-en hans, og dro hjem for å høre. Det jeg vanligvis gjør er å kopiere musikken over på dataen min, så jeg kan legge den inn i min digitale spilleliste (Jeg hopper mye i musikken min, fram og tilbake mellom artister og sjangere). Dette var ikke mulig i denne situasjonen, fordi musikken bare kunne spilles av med musikkavspilleren som kom med cd-en. Dermed forsvant alle mine drømmer om å kunne høre på "Some of us will make it" på veien til jobb, i byen, på stranda, osv.
Et par dager senere leverte jeg cd-en tilbake for en tilgodelapp som gikk til filmene "Kung Fu Hustle" og "Twin Peaks - Fire walk with me" Skjønner dere hva jeg sier? Fordi dere naturlig anntok at jeg var en person som hadde tenkt til å ta musikken deres og legge den ut på internett (noe jeg overhode ikke hadde noen planer om... å legge ut musikk tar verdifull tid, og jeg er en stor tilhenger av å kjøpe musikk når det lar seg gjøre) og dermed sperret cd-en, så har jeg inget annet valg enn å levere tilbake cd-en, og vente på at den kommer ut tilgjengelig for GRATIS nedlasting på mer eller mindre ulovlige torrentssider. (For den kommer til å bli tilgjengelig på den måten, før eller senere)
Logikken: Deres cd mister en kjøper, og jeg får musikken jeg vil ha gratis.
Jeg forstår at dere vil tjene så mye som mulig. Og det er mange som ikke kjøper en eneste cd-plate i sitt liv, og samtidig har den største musikksamlingen som finnes. Men vit at selv om deres svært smarte kopisperringer stopper meg i å ærlig og redelig flytte musikken over til det mye mer praktiske medium "Mp3-spilleren", så vil den ikke stoppe enda smartere hackere som lager smarte programmer som kan knuse sperringene, og deretter legge sangene ut for nedlastning på disse sidene jeg nevnte før. Hva er resultatet? Resultatet er at en hacker legger ut hele albumet et sted. Det lastes ned av hundre brukere, som deretter deler det ut i vilden sky. Etter en måned har alle de som ikke hadde til hensikt å betale for platen i første omgang musikken sin samtidig som oss ærlige kjøpere som også har lasta ned musikken, fordi deres innebygde drittspiller ikke engang tillot shuffle-play, digital spilleliste eller noe annet som må ansees som selvsagt i disse digitale dager. Men hva har dere oppnådd? Ingen verdens ting, bortsett fra at dere har mista minst en kunde, og forhåpentligvis mange fler! Jeg håper alle gjør som meg, for da må dere kaste inn håndkleet og begynne å selge ORDENTLIGE cd-er på de premissene vi musikkelskere fortjener.
Så kjære EMI Records. Fjern kopisperren så fort som mulig, så jeg ærlig og redelig kan kjøpe Morten Abel cd-en jeg vil ha, kopiere den over på mp3-spilleren min og høre på den på vei til jobb, og gjør det nå, før hele verden skjønner hvor råttent dette systemet er og bestemmer seg for å boikotte dere... for før eller senere vil det nok skje!
Med beste hilsener (etter at dere fjerner kopisperrer fra deres cd-er)
Daniel Sollie Hansen
Frustrert Musikkelsker!
PS: Jeg blir veldig glad for et personlig svar, enn et maskinsvar som sier noe som "Takk for din henvendelse, vi har lest den og takker for din hjelp... blahblahblah
Nå skal det bli spennende å vente på svar

4 kommentarer:

Tobias sa...

Nå skal ikke jeg komme her og være pirkete, men tror du de skjønner det jeg tolker som ironi:

"...det er strengt tatt svært få steder man faktisk kan bruke en mp3 spiller."

Tror du mangler en "ikke" der ;)

Jeg stoler på den lille mannens kamp mot det store musikalske imperiet.

May the force be with you!

Anonym sa...

hi!
du er veldig flink til å skrive!
du har ikke vurdert en journalist utdanning???? håper du får svar snart ;oD

Daniel sa...

Hei Tobias, du har helt rett... det mangler en ikke, men jeg tror nok man skal være passe hjernedød for ikke å forstå det...

Hei Hege, takk for den hyggelige kommentaren, og selv om journalist sikkert er et kjempegøy yrke, men jeg tror ikke jeg gidder å gå en utdannelse:P

Anonym sa...

bra brev daniel! håper det får dem til å hvertfall vurdere saken. sånne folk pleier jo å være litt sære.. men hei! jeg klarte å kjempe mot et slikt system jeg, det tok meg bare et par møter, 3-4 brev, 5 mailer og 2-3 telefonsamtaler, og vips så var jeg i pc-klassen. hehe. ikke gi deg!